Noi

Noi

duminică, 18 noiembrie 2012

Studiile de licență de trei ani - o eroare care trebuie remediată

Au trecut suficiente cicluri de trei ani ca să pot spune fără să mai am vreo îndoială că trecerea de la 4 la 3 ani a fost o eroare majoră.

Nu îmi propun aici să fac o analiză, pentru că nu e treaba mea, ci a conducerii facultății de biologie, dar am convingerea că opinia mea este împărtășită de cvasitotalitatea cadrelor didactice de la toate secțiile.

Doar câteva semnale:

- cunoștințele de matematică elementară ale absolvenților de ecologie necesare pentru orice rezolvare de probleme ecologice sunt cvasi-nule; fără să mai discutăm de baza de chimie și fizică, fără de care doar vorbim discuții despre servicii ecosistemice; hidrologie nu se face, dar vorbim de sisteme ripariene.
- nivelul lucrărilor de licență se duce în jos față de anii anteriori, nu există timp suficient dedicat elaborării dizertației.
- practica la instituții e o idee bună, dar trebuie grefată pe un sistem de patru ani pentru a nu merge la instituții câine surd la vânătoare.
- datorită lejerității în acumularea de restanțe nu se poate face o filtrare serioasă, o eliminare a celor care nu au nici în clin nici în mânecă cu facultatea.

Un sistem cu 7 semestre și al optulea cu practică intensă și lucru supravegheat la elaborarea lucrării de licență ar fi mult mai folositor.

Voi reveni.

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Despre valorile politice

Rămânem sau nu în țara noastră?
 
Viitorul unui grup, al unei societăți, este rezultatul agregării proiectelor individuale, atât a celor private, cât și a celor publice - care antrenează grupul, grup care acceptă mai mult sau mai puțin proiectul, dar este condus de cel care l-a conceput și îi reprezintă și pe alții în proiectul lui.
 
Ceea ce pare o întoarcere în trecut, situația contrareformei actuale, poate avea două surse:
- oamenii care au dorit altceva decât ce era în trecut s-au răzgândit și acum vor ceva care au mai vrut cândva în trecut.
- oamenii care nu au reușit să își atingă proiectele din trecut acum devin dominanți ca număr și capacitate de influență și reușesc să impună ceea ce nu au reușit până acum în dauna celor care voiau altceva.
 
Aparenta întoarcere în trecut de acum este rezultatul ambelor tipuri de fenomene: dezamăgiții de insuccces și persverenții.
 
Modul de viață comunistoid, mediocru, fariseu, lacom în esența lui folosind altruismul doar ca nadă pentru naivi, decuplat de orice activitate intelectuală profundă, cu conotații dincolo de științele naturii și cele formale, este un trecut care va fi mereu prezent prin astfel de întoarceri.
 
Acest mod de viață este de aceeași natură cu cel consumist, capitalist, este pur material, de aceea se și poate întoarce. De fapt este o continuare cu alte mijloace retorice și alt jargon al acelorași metehne, un salt de la retorica libertății sociale și politice la retorica justiției sociale. Diverse fețe ale diavolului.
 
Singurul opozabil realmente ca mod de viață acestora este modul de viață spiritual. Al cărui prim pas poate fi credința cu adevărat în valorile libertății și justiției, ale responsabilității și moralei. Această credință o au naivii din ambele tabere, liberală sau conservatoare în sens clasic (dreapta) și socialistă-comunistă.
 
O democrație nediabolică nu poate fi decât o democrație dacă nu spirituală, cel puțin naivă. O democrație a rataților, fie ei bogați sau săraci, nu poate fi decât diabolică, indiferent dacă ratații sunt în situația asta pentru că au vrut prea puțin în viață, prea mult, sau ceva cu totul greșit.
 
Dacă nu vrem să ducem România într-o mizerie desăvârșită, să încercăm să facem ca tinerii, inevitabil mai curați ca profesorii lor, să rămână aici urmărindu-și proiectele lor, nu doar pe ale noastre. Dar pentru asta trebuie să știe ce vor, adică să aibă valori și să aibă proiect.

luni, 29 octombrie 2012

Felicitări, anul 3 ecologie !

 
Quizz-ul a decurs în condiții excelente, toți copiii au fost foarte serioși și mi-au arătat că este o exagerare ce am spus în postul anterior.

Studentele și studenții din anul 3 au demonstrat că secția de ecologie este cea mai serioasă din facultate începând cu această generație !

Bravo vouă ! Sunt foarte mulțumit de atitudinea voastră.

Acum ne putem relaxa puțin, după modelul de mai jos.

 
 
 



sâmbătă, 27 octombrie 2012

Premii pentru copiat la Quizz-ul 1 Deteriorare 2012

Dată fiind acceptarea generală a plagiatului și copiatului în facultatea noastră am decis ca de anul acesta să recompensez cu premii copiatul. Este lipsit de sens să lupți împotriva unor tendințe care răspund naturii umane profunde. Adaptarea la hoție este o necesitate pentru toți românii.

Voi supraveghea cu mare atenție toate studentele și toți studenții și dacă îi voi prinde am să îi recompensez după cum detaliez mai jos.

Principiul de bază: premiile vor fi cu atât mai mari cu cât metoda va fi mai rafinată, mai subtilă, mai inteligentă.

Astfel:
- scrisul a orice îți trece prin cap pe lângă subiect în ideea că proful oricum nu citește: sincere felicitări.
- suflatul grosolan sau întinsul peste bancă spre lucrarea colegului vor fi recompensate cu o ciocolată cu rom mică.
- uitat în textul de pe I-Pad, o ciocolată cu rom dublă.
- servita scrisă cu un pix diferit de cel utilizat la quizz, pusă sub prima pagină goală, o ciocolată de 100g
- servita scrisă cu un pix diferit de cel utilizat la quizz, pusă sub toate colile goale, o ciocolată de 100g și sincere felicitări
- servita scrisă cu același pix ca cel de la quizz cuplată cu aparente ciorne create în timpul quizz-ului după servită, o ciocolată de 200g și sincere felicitări
- citirea după fițuica din manșetă înfășurată pe mână, 35 lei
- uitatul printre picioare la foaia aflată sub fund pe scaun, 50 lei + o ciocolată cu rom mică
- uitatul pe foaia scoasă din mapa de plastic lipită sub tăblia băncii, 50 lei + o ciocolată cu rom dublă.
- scrisul la căști după dictarea unui coleg aflat la același etaj, 100 lei
- scrisul la căști după dictarea unui coleg aflat la un etaj diferit, 150 lei
- citerea cu ochelari cu infraroșu după un text invizibil proiectat pe perete din telefonul mobil special: 250 lei
- folosirea unui minireportofon chinezesc înglobat în penarul de pluș văcuța Milka, 300 lei
- cei pe care nu îi voi prinde, dar care la final vor veni la catedră și îmi vor demonstra cum s-au descurcat folosind metode necunoscute mie vor primi un substanțial premiu în bani (două - trei burse de merit lunare în funcție de gradul de perplexitate pe care mi-l vor induce).

Pentru a încuraja copiatul, celor care scriu doar din memorie nu le voi acorda nici cel mai mic și meschin bonus.

Succes !

vineri, 18 mai 2012

Premii de excelență pentru promoția 2012, ecologie

Pe baza rezultatelor și atitudinii la disciplinele lucrate împreună, în special la Managementul diversității biologice, au primit premii de excelență următoarele persoane:

Premiul 1 Andrei Căldăruș
Premiul 2 Mădălina Vieru
Premiul 3 Alexandra Tănase
Premiile 4-5 Ciomagă Ioana și Stanciu Adina
Premiile 6-7 Roșca Ionuț și Constantin Alexandra

Felicitări și mult succes în continuare !






Foto Anisa Kashef





miercuri, 21 martie 2012

luni, 13 februarie 2012

E-mail

După două mail-uri primite de la unii dintre voi, pentru cei care nu au observat ca in sheet-ul 1 al fisierul xls la download sunt trecute notele, le reiau mai jos. Nu a picat deci nimeni, nici cei care au luat zero la evaluarea finala datorită plagiatului sau a absenței, și nici măcar cei care au plagiat atât la quizz-ul doi, cât și la evaluarea finală.

Sunt profund dezamăgit de atitudinea unora dintre voi. Felicitări însă celor care au înțeles că sunt studenți pe bani publici și că nu trebui să ne batem joc de munca celor care ne acoperă costurile de a urma o facultate.


Nume, prenumePunctaj total la 13 feb 2012Nota în catalog
Ciomaga Ioana
10.72
10
Vieru Mădălina
9.68
10
Rusu Ionela
8.81
9
Tănase Alexandra
8.59
9
Stanciu Ioana Adina
7.22
8
Constantin Alexandra
6.92
8
Căldăruş Andrei
6.83
8
Ţepuş Beniamin
6.00
8
Popescu Dana
5.98
7
Tiu Bogdan
5.63
7
Văcărescu Laura Maria
5.00
7
Avram Mădălina
4.81
7
Vlad Mihai
4.74
7
Ifrim Cătălina
4.66
7
Truică Corina
4.60
7
Kashef Anisa
3.84
6
Bărbulescu Mircea
3.46
6
Roşca Ionuţ
3.28
6
Gălăţeanu Andrei
3.26
6
Popa Septimiu
3.17
6
Dobrin Iuliana
3.03
6
Cruşoveanu Adriana
2.69
5
Keri Norbert Bogdan
2.63
5
Irimia Alexandra
1.91
5
Ticoiu Raluca
1.46
5
Matache Melania
1.43
5
Şelaru Bianca
1.23
5
Udroiu Georgiana
0.00
absent

Top final Deteriorare 2011-2012


Nume, prenume Punctaj total Nota în catalog
Ciomaga Ioana 10.72 10
Vieru Mădălina 9.68 10
Rusu Ionela 8.81 9
Tănase Alexandra 8.59 9


Rezultatele complete se pot descărca de aici: note finale Deteriorare